Начало > Новини > НОВ ПРОДУКТ - ФУНЦИОНАЛНА ХРАНА

Новини

НОВ ПРОДУКТ - ФУНЦИОНАЛНА ХРАНА

НОВ ПРОДУКТ - ФУНЦИОНАЛНА ХРАНА

15.09.2021

Как възникна идеята за продукта, наименованието и мотото?

Идеята за този продукт възникна още през 2019 година в отговор на желанието ни да предложим на нашите клиенти различен продукт тип функционална храна.Продукт, който да актуализира хранителната и здравната стратегия на компанията и да потвърди общата концепция на производството.Технолозите ни активно разработваха продукта, тестваха комбинации от закваски и полезни добавки, наблюдаваха тяхното въздействие във времето.Стремежът им беше насочен към постигане на високи хранителни стойности и балансиран органолептичен вид за да можем да осигурим най-доброто потребителско изживяване.Избрахме наименованието ЕФЕКТ заради значението на думата - резултат, следствие, последица от действие, което изцяло описва същността на продукта и неговото предназначение.Постигнатата висока хранителната стойност в най-пълна степен отговаря на наименованието и кореспондира с неговото значение.След многократни изпитвания в нашите и акредитирани лаборатории се установи състав, който да оправдае нашите очаквания.

Закваска от БИФИДОБАКТЕРИИ на световно известната фирма HANSEN с доказани клинични изследвания за здравослен ефект. Пробиотичните закваски на Chr. Hansen съдържат най-малко един пробиотичен щам със значителна клинична документация за здравословни ефекти.

Храносмилателният тракт е дом на 1-2 кг бактерии, наброяващи 1014 (100,000 милиарда) и вече се знае, че чревната микрофлора играе изключително важна роля за човешкото здраве. Чревната микрофлора съществува като деликатен баланс между полезните и потенциално опасните микроорганизми. При определени условия като стрес, пътуване и лечение с антибиотици, балансът на тази естествена екосистема може да се наруши. През този период броят на полезните бактерии може да намалее, докато този на опасните бактерии може да се увеличи, което често води до стомашни проблеми като диария или запек. Също така небалансираната чревна микрофлора може да повлияе на други физиологични функции като имунната система.Клиничните изследвания показват, че пробиотиците играят важна роля в различни области на здравето, като двете основни области на изследване са стомашно-чревното здраве и имунната функция.

Запознавайки се с цялата клинична документация на закваските избахме щам BB12.

За да засилим ефекта от въздействието на пробиотичната закваска трябваше да изберем подходящ пребиотик.Пребиотиците са хранителните вещества на полезните за храносмилателния тракт бактерии (наречени пробиотици). Такива например са продукти, производни на въглехидратите, несмилаеми фибри. За разлика от всеки друг компонент от хранителния режим, пребиотиците са единствените, които не се усвояват в храносмилателната система. Вместо това влакната, които са устойчиви на топлинни амплитуди, повишена киселинност и ензимите в стомаха и преминават през целия храносмилателен тракт.

В търсене на най-доброто решение се спряхме на ИНУЛИН.

Инулинът е пребиотик, който увеличава добрите бактерии.Той е основна храна за бифидобактериите и стимулира техния растеж и активност. Натурално добит от корените на цикория, инулинът има лек сладък вкус.Това допринесе за постигане на хармоничния и балансиран вкус на продукта.

Комбинирайки най-добрия пробиотик с подходящ пребиотик постигнахме желания симбиотичен ефект.

За да завършим общата концепция на продукта избрахме мотото:

Твоето утре започва от днес!

Защото утрешния ден, както и животът, са такива, каквито си ги направиш.Никога не знаем какво ще ни донесе утрешния ден, но все пак имаме днешния.

Млечно-кисел продукт “ПРОБИО ЕФЕКТ” е нашето предложение за Вашето по-добро утре!